Sähkön kulutus

Kilpailuta maksutta 1min!


Kyllä kiitos, Kilpailuta-sähkö.fi saa lähettää minulle tarjouksia ja tietoa kilpailutuksesta sähköpostilla. *


Kilpailutus esimerkki: Alkaen 3 snt/kwh, perusmaksu alkaen 1,49 € – Sopimusaika 24 kuukautta.

Sähkön kulutus vaihtelee eri asumismuodon ja kotitalouden asukkaiden määrän mukaan. Myös kodinkoneilla on suuri merkitys sähkönkulutukseen. Se mihin itse voit vaikuttaa on käyttötottumukset, eli paljonko mitkin kodinkonetta käytät. Sähkölämmitys on erityisesti talviaikaan tunnettu sähkönsyöppö.

Sähkölaskusta voit itse katsoa kulutuksen ja laskea vuositason kulutuksen jakamalla vuoden sähkömaksut kuukausimäärällä. Muista, että voit koska tahansa kilpailuttaa sähkösopimuksen maksutta ja sitoumuksetta. Näin voit vaihtaa sähköyhtiötä vaikka heti, jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassaoleva!

Sähkön kulutus - taulukko

Sähkön kulutus taulukko

Kuten kuvasta nähdään huomataan, että kulutus on suurinta omakotitaloissa. Tämä johtuu siitä, että omakotitalojen lämmitys on yksi suurimmista kulueristä.

Sähkön kulutus - kerrostalo

Kerrostalojen lämmitystapa on pääsääntöisesti kaukolämpö, joten sähkölasku muodostuu perinteisten kylmälaitteiden, elektroniikan, ruoanvalmistuksen ja pesujen yhteydessä.

Sähkön kulutus - rivitalo

Rivitalojen suurin energiankuluttaja on valaistus, kun tutkitaan graafia huomataan, että suurin osa rivitaloasunnon kulutuksesta muodostuukin juuri valaistuksesta.

Sähkön kulutus - omakotitalo

Omakotitalojen suurin sähkön kuluerä on edellämainittu lämmitys, joka vie peräti puolet omakotitalon energian käytöstä.

Asiat joihin itse voit vaikuttaa, on juuri kodinkoneiden käyttö ja ylimääräiset saunomiset pois jos omistat sähkösaunan. Muutamalla niksillä voit säästää helposti satoja euroja vuodessa. Esimerkiksi: käytä kodin elektroniikka vain kun tarvitsee, älä läträä vedellä ja jätä saunominen vähemmälle – ei pakko 🙂

Mitään edellämainituista keinoista ei tarvitse toteuttaa jos löydät parhaan sähkötarjouksen. Halvin sähkö tulee aina olemaan yksi kotitalouksien parhaimmista säästökeinoista. Siksi kilpailuttaminen kannattaa aina!

Mitä mieltä olit artikkelista?
[Total: 1   Average: 5/5]