Pörssisähkön hinta

Löydä nopeasti paras sähkösopimus tarpeisiisi.

Pörssisähkön hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä

Pörssisähköllä tarkoitetaan sähköstä maksettavaa hintaa, joka määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan, samalla tavalla kuin osakkeet. Alempaa löydät taulukon, jossa on sähkön spot-hintojen kuukausittaiset keskiarvot.

Yhteistyökumppanimme

Helen sähköyhtiö
Loiste Sähköyhtiö

Näin käytät palvelua

Siirry sähkövertailuun

Vertaile markkinoilta löytyviä sähkösopimuksia ja vaihda nykyinen edullisempaan.

Vertaile sähkösopimuksia

Nopeasti ja ilmaiseksi. Palvelun käyttäminen on helppoa ja maksutonta.

Valmista tuli!

Vertailun jälkeen uuden sopimuksen tilaaminen onnistuu tuotesivujen kautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kilpailuta sähkö muutamassa minuutissa. Voit täyttää lomakkeen missä tahansa milloin tahansa, kilpailutus tapahtuu valtakunnallisesti. Parhaimmat säästöt saa usein paikkakunnilla joihin useampi sähköyhtiö tarjoaa sopimuksiaan. Halvimman ja kalleimman sopimuksen välillä voi olla vuodessa jopa kolminkertainen ero!

Tästä osiosta löydät eniten esitettyjä kysymyksiä sähkön kilpailutukseen liittyen:

Miten kilpailutan sähkösopimuksen?

Sähkön kilpailuttaminen onnistuu helposti muutamassa minuutissa. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi sivun yläreunassa ja klikkaa painiketta “kilpailuta ja säästä” – siirryt suoraan sähkövertailuun, jossa näet sinulle omien tarpeidesi mukaisesti eriteltynä edullisimmat sähkösopimukset.

Mitä sähkön kilpailutus maksaa?

Sähkön kilpailuttaminen on ilmaista. Sinun ei tarvitse maksaa euroakaan löytääksesi edullisimman sähkösopimuksen vaan palvelu on sinulle täysin ilmainen. Huomioi kuitenkin, että mikäli kilpailutat useammin saattaa sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sinua mittarinlukemisesta.

Voivatko sähköt katketa kilpailuttamisen aikana?

Sähköt eivät katkea myyjän vaihtumisen yhteydessä. Kuluttajalla on lain mukainen peruutusaika, jolloin sopimuksen voi veloituksetta perua. Tämä tarkoittaa, että nykyinen sähkösopimuksesi on voimassa kunnes saat vaihdettua uuteen sähköön.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkölaskun kokonaishinta koostuu sähkönsiirrosta, veroista sekä sähköenergiasta. Voit itse vaikuttaa sähköenergian osuuteen kilpailuttamalla parhaan tarjouksen.

Mikä on sähkönsiirto?

Sähkönsiirto on maksu, joka tulee kulutetun sähköenergian mukaan. Tyypillisesti pienemmillä paikkakunnilla ja maaseudulla sähkönsiirtomaksut ovat huomattavasti kalliimpia.

Onko palvelu turvallinen?

Kyllä palvelu on 100 prosenttia turvallinen. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salatussa ympäristössä. Lisäksi olemme täysin kotimainen sähkön kilpailuttaja.

Olen muuttamassa voinko kilpailuttaa sähkön?

Muutto on yksi parhaimmista ajoista kilpailuttaa sähkö. Aina kun olet muuttamassa uuteen asuntoon muista kilpailuttaa sähkösopimus, saatat säästää satoja ellet tuhansia euroja muutaman minuutin vaivalla. Paras sähkötarjous löytyy vain kilpailuttamalla!

Pörssisähkön hinta - taulukko

Hinnat on esitetty muodossa senttiä / kWh, sisältäen arvonlisäveron.

Kuukausi2022202120202019
Tammi13,236,353,376,92
Helmi10,057,083,055,80
Maalis10,724,762,534,96
Huhti9,844,562,465,14
Touko16,455,702,414,94
Kesä17,376,963,503,81
Heinä22,839,772,515,69
Elo32,428,465,036,05
Syys26,6611,074,696,05
Loka14,078,043,855,74
Marras24,2210,653,425,67
Joulu27,0623,984,874,76

Mistä pörssisähkön hinta muodostuu?

Pörssisähkön hinta muodostuu aina sähkön spot-hinnasta eli sähköpörssissä olevasta hinnasta, sähköyhtiön omasta marginaalista sekä mahdollisista kiinteistä sähkösopimusmaksuista.

Nord Pool -sähköpörssi

Suomessa pörssisähkön spot-hinta määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tähän hintaan vaikuttavat monet tekijät aina tuotannosta kokonaiskysyntää. Tällaisia tekijöitä voivat olla vuoden aika, maailman tilanne tai muut markkinoihin vaikuttavat häiriöt.

Sähköyhtiön marginaali

Sähköyhtiön marginaalilla tarkoitetaan sähköyhtiön perimää omaa palkkiota, joka sopimusten mukana lisätään sähkön hintaan. Marginaali on usein se osuus hinnasta, jolla sähköyhtiö tavoittelee omaa voittoa vastaavasti kuin pankit lainoissa.

Kiinteät kuukausi / sopimusmaksut

Tavallisen marginaalin lisäksi monet sähköyhtiöt veloittavat kuukausimaksuja, joiden suuruus vaihtelee noin 2 – 8 euron välillä sopimuksesta riippuen.

Sähkövertailumme avulla maksat aina parhaan hinnan sähköstä

Sivustomme tarkoituksena on auttaa kuluttajia löytämään paras sähkösopimus nopeasti ja helposti. Tavallisten kiinteähintaisten sähkösopimusten kilpailuttamisen rinnalle on tullut erilaisia variaatioita pörssisähkö tai hybridisopimuksista.

Tarkistamme joka päivä markkinoiden parhaat sähkösopimukset, jotta sinä voit valita niistä parhaimman. 

Kilpailuttaminen vie kokonaisuudessaan vain muutaman minuutin ja voit säästää nykyhinnoilla jopa tuhansia euroja, jos kyseessä on suurempi omakotitalo tai satoja euroja jos kyseessä on pienempi kerros- tai rivitalo.

Kannattaako pörssisähkö ottaa?

Onko pörssisähkö aina halvin sähkösopimus? No, tavallaan. Laskennallisesti pörssisähkösopimukset ovat olleet kaikkein edullisimpia sopimuksia, mutta lyhyellä aikavälillä hinnat voivat heilahdella merkittävästi. Etenkin talvisin pörssisähkö on aina ollut tavallista sähköä kalliimpaa.

Tämä onkin valinta kahden eri sopimustyypin välillä: pörssisähkössä otat riskin maksaa kalliimpaa hintaa lyhyellä aikavälillä, mutta vastapainoksi voit ajoittaa omaa sähkönkulutusta taktisesti halvemmille tunneille.

Sen sijaan tavallisissa sähkösopimuksissa maksat aina kiinteää hintaa ja tiedät tasan tarkkaan mitä sähköstä kulloinkin maksat.