Paras sähkösopimus kilpailuttamalla

Halvin sähkö on vain muutaman klikkauksen päässä. Kilpailuta-sähkö.fi palvelun avulla, voit helposti etsiä ja solmia uuden edullisen sähkösopimuksen. Saatat jopa haluta päivittää vanhan sähkösopimuksesi uuteen, mikäli sopiva tarjous löytyy.

Sähkösopimusta varten ei tarvitse käydä paperisotaa tai soittorumbaa. Voit solmia uuden sähkösopimuksen suoraan verkossa, joka astuu voimaan muutamassa päivässä.

Tee sähkön kilpailutus ja säästä keskimäärin 200€*

Kyllä kiitos, Kilpailuta-sähkö.fi saa lähettää minulle tarjouksia ja tietoa kilpailutuksesta sähköpostilla.Suomessa kilpailutetaan vuosittain yli miljoona sähkösopimusta, kilpailuta siis sinäkin. Ilmaiseksi!

Me autamme sinua vertailemaan sähkön hintoja, jotta sinä voit löytää parhaan sähkösopimuksen juuri sinulle

Luotettava & maksuton
Vertaile hintoja
Ainutlaatuisia tarjouksia
Tyytyväisyystakuu

Uuden sähkösopimuksen solmiminen - koska se pitää tehdä?

Uuden sähkösopimuksen voi tehdä koska tahansa, jos aikaisemman sähkösopimuksen määräaikaisuus on umpeutunut tai vaihtoehtoisesti olet löytänyt edullisemman sopimuksen muualta.

Tavallisesti uusi sähkösopimus tarvitaan aina, kun muutat uuteen kotiin tai hankit kiinteistön, joka tarvitsee sähköä. Myös yritykset voivat käyttää palveluamme sopivan sähköntarjoajan etsimiseen.

Ennen kuin teet uuden sähkösopimus, sinun pitää irtisanoa vanha sopimuksesi. Annamme sinulle selkeät ohjeet vanhan sähkösopimuksen purkamiseen ja uuden sähkösopimuksen tekemiseen, joten älä murehdi niistä.

Kuten aikaisemmin mainitsimme sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa aina. Monet asiakkaistamme ovat säästäneet yli 200 € noin 4000 – 5000 kWh kuluttavissa asunnoissa. Suosittelemme vertailemaan uusia sähkösopimuksia säännöllisesti, jotta saat aina edullisimmat sopimukset.

Käyttäessäsi palveluamme ilmoitamme sinulle heti, mikäli löydämme edullisia kampanjatarjouksia sähkönmyyjiltä.

Sähkösopimusten sopimustyypit – mikä kannattaa valita?

Sähkösopimuksia on erilaisia, itse asiassa monet eivät edes tiedä minkälainen sähkösopimus kannattaisi valita. Tässä osiossa käymme läpi erityyppiset sähkösopimukset ja sen mitä ne pitävät sisällään. Tyypillisimpiä sopimustyyppejä ovat:

 Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus on yleensä kiinteähintainen sopimus tietyn ajan puitteissa, jonka jälkeen sopimus ei enää vaadi sitoutumista ja sen voi vaihtaa. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä pituudeltaan 12 tai 24 kk, harvemmin yli 36 kuukautta.

On hyvä huomioida, että yleensä määräaikaisuuden loputtua sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa ei ole määräaikaa. Yleensä näissä sopimuksissa hinta määräytyy sähkömarkkinoiden perusteella. Tällaisia sopimuksia on esimerkiksi pörssisähkö.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sopimus on hyvin samantyylinen, kuin määräaikainen sähkösopimus. Eli hinta on kiinteä koko sopimuksen ajan, mutta siinä ei ole määrättyä päättymispäivää. Näissä sopimuksissa on yleensä vaihto-oikeus eli sen voi vaihtaa edullisempaan sopimukseen kesken sopimuskauden.

Markkinahintainen sähkösopimus

Markkinahintainen sähkösopimus on sopimus, jossa hinta muodostuu yleensä markkinoiden perusteella. Markkinahintaisissa sopimuksissa sopimuksessa ilmoitettu kurssi päivitetään yleensä 4 kertaa vuodessa eli kvartaaleittain tai pörssisähkösopimuksissa, jopa tuntien sykleissä.

Markkinahintaiset sopimukset ovat yleensä toistaiseksi voimassa olevia.

Kestosopimus

Kestosopimukset ovat yleensä yrityksille räätälöityjä kokonaisuuksia, jossa sitoudutaan samaan sähköyhtiöön pidemmäksi aikaa. Kestosopimukset tuovat yleensä mukana massa etuja sähkönhintaan, etenkin jos kyseessä on vaikka tuotantolaitos tai vähittäistavarakauppa.

Sopimuksissa hinnoitteluperusteina ilmoitetaan yleensä yleissähkö, aikasähkö, kausisähkö tai pörssisähkö:

Yleissähkö: tyypillisin vaihtoehto, jossa sähkön hinta on kiinteä ympäri vuorokauden.

Aikasähkö: aikasähkössä hinnoittelu jaetaan vuorokausisähkön ja yösähkön kesken. Hinta siis muuttuu vuorokaudenrytmin mukaan.

Kausisähkö: kausisähkö on yleensä yrityssopimuksissa, jossa sen hinta vaihtelee kausivaihteluiden mukaisesti esimerkiksi kesä ja talvi.

Pörssisähkö: yhä enenevissä määrin suosiota kasvattava pörssisähkö, jossa sopimuksessa oleva hinta vaihtelee sähkön markkinahinnan mukaan.

Miten sähkösopimuksen voi irtisanoa?

Sähkösopimuksen irtisanominen on yleensä ajankohtaista, kun nykyisen sopimuksen määräaikaisuus päättyy tai muutto on ajankohtainen.

Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu kirjallisella ilmoituksella yhtiölle, jolta sähkösopimus on peräisin.

Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, irtisanominen astuu voimaan 14 vuorokauden kuluessa.

Toisaalta, jos sopimus on määräaikainen ei 14 vuorokauden irtisanomisaikaa ole vaan se on sopimuksessa etukäteen ilmoitettu. Jos määräaikainen sopimus on kestänyt kauemmin, kuin 24 kk se voidaan irtisanoa samalla tavalla, kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Mistä sähkösopimuksen hinta muodostuu – mikä on halvin sähkösopimus?

Sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat sähkön tuotantohinta (tarvittavat raaka-aineet kuten öljy, hiili, maakaasu), markkinahinta ja sähkönsiirto. Myös ilmasto olosuhteet vaikuttavat sähkön hintaan, sillä suuri osa Suomessa tuotetusta sähköstä on riippuvainen vesi- ja tuulivoimasta.

Suomessa kuitenkin sähkön hintaan kaikkein eniten vaikuttaa sähkösiirtomaksut, jotka vaihtelevat sijainnin perusteella. Paikallinen sähköyhtiö vastaa sähkön siirrosta.

Olemme useasti laskeneet sitä, mikä on edullisin sähkösopimus ja mitä edellytyksiä se vaatii. Jos voimassa olevia kampanjoita ei oteta huomioon, on yleensä edullisin sähkösopimus pörssisähköä ja määrä aikainen.

Jotta sinä löytäisit edullisimman sähkösopimuksen, tarvitset meitä ja me sinua. Autamme sinua kilpailuttamaan sähkösopimukset sitoumuksetta ja ilmaiseksi.

Saat vastauksen edullisimmasta sähkösopimuksesta heti ja voit tehdä sähkösopimuksen suoraan palvelussamme.

Kilpailuta-Sähkö logo2