Halvin sähkösopimus
Paras sähkösopimus kilpailuttamalla
Halvin sähkö on vain muutaman klikkauksen päässä. Kilpailuta-sähkö.fi palvelun avulla, voit helposti etsiä ja solmia uuden edullisen sähkösopimuksen. Saatat jopa haluta päivittää vanhan sähkösopimuksesi uuteen, mikäli sopiva tarjous löytyy.
Sähkösopimusta varten ei tarvitse käydä paperisotaa tai soittorumbaa. Voit solmia uuden sähkösopimuksen suoraan verkossa, joka astuu voimaan muutamassa päivässä.
Yhteistyökumppanimme
Näin käytät palvelua
Siirry sähkövertailuun
Vertaile markkinoilta löytyviä sähkösopimuksia ja vaihda nykyinen edullisempaan.
Vertaile sähkösopimuksia
Nopeasti ja ilmaiseksi. Palvelun käyttäminen on helppoa ja maksutonta.
Valmista tuli!
Vertailun jälkeen uuden sopimuksen tilaaminen onnistuu tuotesivujen kautta.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Kilpailuta sähkö muutamassa minuutissa. Voit täyttää lomakkeen missä tahansa milloin tahansa, kilpailutus tapahtuu valtakunnallisesti. Parhaimmat säästöt saa usein paikkakunnilla joihin useampi sähköyhtiö tarjoaa sopimuksiaan. Halvimman ja kalleimman sopimuksen välillä voi olla vuodessa jopa kolminkertainen ero!
Tästä osiosta löydät eniten esitettyjä kysymyksiä sähkön kilpailutukseen liittyen:
Miten kilpailutan sähkösopimuksen?
Sähkön kilpailuttaminen onnistuu helposti muutamassa minuutissa. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi sivun yläreunassa ja klikkaa painiketta “kilpailuta ja säästä” – siirryt suoraan sähkövertailuun, jossa näet sinulle omien tarpeidesi mukaisesti eriteltynä edullisimmat sähkösopimukset.
Sähkön kilpailuttaminen on ilmaista. Sinun ei tarvitse maksaa euroakaan löytääksesi edullisimman sähkösopimuksen vaan palvelu on sinulle täysin ilmainen. Huomioi kuitenkin, että mikäli kilpailutat useammin saattaa sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sinua mittarinlukemisesta.
Voivatko sähköt katketa kilpailuttamisen aikana?
Sähköt eivät katkea myyjän vaihtumisen yhteydessä. Kuluttajalla on lain mukainen peruutusaika, jolloin sopimuksen voi veloituksetta perua. Tämä tarkoittaa, että nykyinen sähkösopimuksesi on voimassa kunnes saat vaihdettua uuteen sähköön.
Mistä sähkön hinta muodostuu?
Sähkölaskun kokonaishinta koostuu sähkönsiirrosta, veroista sekä sähköenergiasta. Voit itse vaikuttaa sähköenergian osuuteen kilpailuttamalla parhaan tarjouksen.
Mikä on sähkönsiirto?
Sähkönsiirto on maksu, joka tulee kulutetun sähköenergian mukaan. Tyypillisesti pienemmillä paikkakunnilla ja maaseudulla sähkönsiirtomaksut ovat huomattavasti kalliimpia.
Onko palvelu turvallinen?
Kyllä palvelu on 100 prosenttia turvallinen. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salatussa ympäristössä. Lisäksi olemme täysin kotimainen sähkön kilpailuttaja.
Olen muuttamassa voinko kilpailuttaa sähkön?
Muutto on yksi parhaimmista ajoista kilpailuttaa sähkö. Aina kun olet muuttamassa uuteen asuntoon muista kilpailuttaa sähkösopimus, saatat säästää satoja ellet tuhansia euroja muutaman minuutin vaivalla. Paras sähkötarjous löytyy vain kilpailuttamalla!
Uuden sähkösopimuksen solmiminen - koska se pitää tehdä?
Uuden sähkösopimuksen voi tehdä koska tahansa, jos aikaisemman sähkösopimuksen määräaikaisuus on umpeutunut tai vaihtoehtoisesti olet löytänyt edullisemman sopimuksen muualta.
Tavallisesti uusi sähkösopimus tarvitaan aina, kun muutat uuteen kotiin tai hankit kiinteistön, joka tarvitsee sähköä. Myös yritykset voivat käyttää palveluamme sopivan sähköntarjoajan etsimiseen.
Ennen kuin teet uuden sähkösopimus, sinun pitää irtisanoa vanha sopimuksesi. Annamme sinulle selkeät ohjeet vanhan sähkösopimuksen purkamiseen ja uuden sähkösopimuksen tekemiseen, joten älä murehdi niistä.
Kuten aikaisemmin mainitsimme sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa aina. Monet asiakkaistamme ovat säästäneet yli 200 € noin 4000 – 5000 kWh kuluttavissa asunnoissa. Suosittelemme vertailemaan uusia sähkösopimuksia säännöllisesti, jotta saat aina edullisimmat sopimukset.
Käyttäessäsi palveluamme ilmoitamme sinulle heti, mikäli löydämme edullisia kampanjatarjouksia sähkönmyyjiltä.
Sähkösopimusten sopimustyypit – mikä kannattaa valita?
Sähkösopimuksia on erilaisia, itse asiassa monet eivät edes tiedä minkälainen sähkösopimus kannattaisi valita. Tässä osiossa käymme läpi erityyppiset sähkösopimukset ja sen mitä ne pitävät sisällään. Tyypillisimpiä sopimustyyppejä ovat:
Määräaikainen sähkösopimus
Määräaikainen sähkösopimus on yleensä kiinteähintainen sopimus tietyn ajan puitteissa, jonka jälkeen sopimus ei enää vaadi sitoutumista ja sen voi vaihtaa. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä pituudeltaan 12 tai 24 kk, harvemmin yli 36 kuukautta.
On hyvä huomioida, että yleensä määräaikaisuuden loputtua sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi.
Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus
Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa ei ole määräaikaa. Yleensä näissä sopimuksissa hinta määräytyy sähkömarkkinoiden perusteella. Tällaisia sopimuksia on esimerkiksi pörssisähkö.
Kiinteähintainen sähkösopimus
Kiinteähintainen sopimus on hyvin samantyylinen, kuin määräaikainen sähkösopimus. Eli hinta on kiinteä koko sopimuksen ajan, mutta siinä ei ole määrättyä päättymispäivää. Näissä sopimuksissa on yleensä vaihto-oikeus eli sen voi vaihtaa edullisempaan sopimukseen kesken sopimuskauden.
Markkinahintainen sähkösopimus
Markkinahintainen sähkösopimus on sopimus, jossa hinta muodostuu yleensä markkinoiden perusteella. Markkinahintaisissa sopimuksissa sopimuksessa ilmoitettu kurssi päivitetään yleensä 4 kertaa vuodessa eli kvartaaleittain tai pörssisähkösopimuksissa, jopa tuntien sykleissä.
Markkinahintaiset sopimukset ovat yleensä toistaiseksi voimassa olevia.
Kestosopimus
Kestosopimukset ovat yleensä yrityksille räätälöityjä kokonaisuuksia, jossa sitoudutaan samaan sähköyhtiöön pidemmäksi aikaa. Kestosopimukset tuovat yleensä mukana massa etuja sähkönhintaan, etenkin jos kyseessä on vaikka tuotantolaitos tai vähittäistavarakauppa.
Sopimuksissa hinnoitteluperusteina ilmoitetaan yleensä yleissähkö, aikasähkö, kausisähkö tai pörssisähkö:
Yleissähkö: tyypillisin vaihtoehto, jossa sähkön hinta on kiinteä ympäri vuorokauden.
Aikasähkö: aikasähkössä hinnoittelu jaetaan vuorokausisähkön ja yösähkön kesken. Hinta siis muuttuu vuorokaudenrytmin mukaan.
Kausisähkö: kausisähkö on yleensä yrityssopimuksissa, jossa sen hinta vaihtelee kausivaihteluiden mukaisesti esimerkiksi kesä ja talvi.
Pörssisähkö: yhä enenevissä määrin suosiota kasvattava pörssisähkö, jossa sopimuksessa oleva hinta vaihtelee sähkön markkinahinnan mukaan.
Miten sähkösopimuksen voi irtisanoa?
Sähkösopimuksen irtisanominen on yleensä ajankohtaista, kun nykyisen sopimuksen määräaikaisuus päättyy tai muutto on ajankohtainen.
Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu kirjallisella ilmoituksella yhtiölle, jolta sähkösopimus on peräisin.
Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, irtisanominen astuu voimaan 14 vuorokauden kuluessa.
Toisaalta, jos sopimus on määräaikainen ei 14 vuorokauden irtisanomisaikaa ole vaan se on sopimuksessa etukäteen ilmoitettu. Jos määräaikainen sopimus on kestänyt kauemmin, kuin 24 kk se voidaan irtisanoa samalla tavalla, kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.
Mistä sähkösopimuksen hinta muodostuu – mikä on halvin sähkösopimus?
Sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat sähkön tuotantohinta (tarvittavat raaka-aineet kuten öljy, hiili, maakaasu), markkinahinta ja sähkönsiirto. Myös ilmasto olosuhteet vaikuttavat sähkön hintaan, sillä suuri osa Suomessa tuotetusta sähköstä on riippuvainen vesi- ja tuulivoimasta.
Suomessa kuitenkin sähkön hintaan kaikkein eniten vaikuttaa sähkösiirtomaksut, jotka vaihtelevat sijainnin perusteella. Paikallinen sähköyhtiö vastaa sähkön siirrosta.
Olemme useasti laskeneet sitä, mikä on edullisin sähkösopimus ja mitä edellytyksiä se vaatii. Jos voimassa olevia kampanjoita ei oteta huomioon, on yleensä edullisin sähkösopimus pörssisähköä ja määrä aikainen.
Jotta sinä löytäisit edullisimman sähkösopimuksen, tarvitset meitä ja me sinua. Autamme sinua kilpailuttamaan sähkösopimukset sitoumuksetta ja ilmaiseksi.
Saat vastauksen edullisimmasta sähkösopimuksesta heti ja voit tehdä sähkösopimuksen suoraan palvelussamme.
Löydä paikkakuntasi edullisin sähkösopimus
Äänekoski, Alavus, Haapajärvi, Hämeenkoski, Espoo, Hammarland, Nousiainen, Hartola, Heinola, Hyvinkää, Ikaalinen, Inari, Jalasjärvi, Järvenpää, Joroinen, Honkajoki, Juupajoki, Kaavi, Kangasniemi, Karijoki, Karstula, Kauhava, Karijoki, Karstula, Kauhava, Kemi, Kempele, Kiuruvesi, Kokkola, Korsnas, Köyliö, Kurikka, Lapinlahti, Laukaa, Leppävirta, Loppi, Kinnula, Kuhmoinen, Lahti, Lumparland, Maalahti, Mäntyharju, Merikarvia, Multia, Mynämäki, Närpiö